Barmedewerker

Word jij enthousiast van het perfect getapte biertje en ben je op zoek naar een leuke bijbaan? Top! Wij hebben vacatures openstaan waarbij je als barmedewerker aan de slag gaat. Maar wat kun je nou precies verwachten als barmedewerker? Hieronder hebben wij alles voor je op een rijtje gezet, zodat je precies weet wat je kunt verwachten wanneer je als barmedewerker aan de slag gaat!

Werken als barmedewerker

Wat komt er allemaal bij kijken wanneer je als barmedewerker aan de slag gaat? De naam geeft het eigenlijk al weg. Jij komt namelijk achter de bar te staan in een restaurant, café, hotel of andere horecagelegenheid. De bar is jouw domein en je bent dan ook verantwoordelijk voor het mixen en tappen van het perfecte drankje of biertje voor je gasten. Je zorgt dat de drankjes bij de bediening komen of je serveert ze zelf uit aan de gasten. Daarnaast beschik je over de nodige kennis van dranken, zodat je gasten kunt adviseren over de inhoud van die ene lekkere cocktail of de smaak samenstelling van een bepaalde wijn.

Wat kun je verwachten als barmedewerker?

Afhankelijk van de horecagelegenheid waar je aan de slag gaat, kan het ook zo zijn dat het voorraadbeheer van de bar onder jouw werkzaamheden valt. Zie je dat bepaalde flessen hard gaan? Dan geef jij dit door aan je leidinggevende, zodat er altijd genoeg voorraad aanwezig is. Brengt de bediening lege glazen naar de bar? Dan zorg jij dat alles weer schoon gespoeld is en klaar staat voor de volgende bestelling. En na sluitingstijd zorg jij samen met de bediening dat de bar weer helemaal schoon en opgeruimd is en klaar voor de volgende dag.

Welke skills heb je als barmedewerker nodig?

Als barmedewerker is het belangrijk dat je ondernemend en sociaal bent. Je bent het gezicht van de zaak en zorgt dat mensen zich welkom voelen. Daarnaast ben je goed in het bewaren van het overzicht en blijf je scherp, ook wanneer de bar vol staat tijdens piekmomenten. Tevens kun je snel schakelen, want terwijl de gast nog aan het nadenken is over zijn bestelling, krijg je vanuit de bediening lege glazen en de volgende bestelling door. Ook ben je flexibel, want je werkt natuurlijk vaak in de avonduren en weekenden.

Wat is het salaris voor een barmedewerker?

Het salaris van een barmedewerker is afhankelijk van de horecagelegenheid waar je aan de slag gaat en de werkervaring die je hebt. Naast het minimumloon is jouw salaris ook afhankelijk van de geldende CAO. Hoe dan ook, je kunt er een fijn zakcentje mee verdienen!

Klik op onderstaande button voor een overzicht van de meest recente minimumlonen.

Overzicht minimumlonen

Wil jij aan de slag als barmedewerker?

Ben jij enthousiast geworden en zie jij een bijbaan als barmedewerker wel zitten? Bekijk dan alle openstaande barmedewerker vacatures. Scroll er dus snel doorheen en kijk of er een toffe bijbaan voor je tussenzit! Heb je nog vragen over een bepaalde vacature? Neem gerust contact met ons op. Wij staan voor je klaar!

Check de vacatures
Waar wacht je nog op?