Bedieningsmedewerker

Heb jij een passie voor de horeca en ben je op zoek naar een toffe bijbaan? Top! Wij hebben bedieningsmedewerker vacatures openstaan. Maar wat kun je nou precies verwachten wanneer je als bedieningsmedewerker aan de slag gaat? Hieronder hebben wij alles voor je op een rijtje gezet:

Werken als bedieningsmedewerker

Als bedieningsmedewerker ben je werkzaam in een restaurant, café, hotel of andere horecagelegenheid. Je hoofdtaak is het uitserveren van heerlijk eten en drinken aan de gasten. Wanneer er gasten binnenkomen, voorzie jij ze van een warm welkom en wijs je ze naar een plekje. Vervolgens neem je de bestelling op en geeft die door aan de keuken of het barpersoneel. Afhankelijk van de horecagelegenheid waar je werkt is het soms ook jouw taak om drankjes klaar te maken of kleine gerechten en/of snacks voor te bereiden.

Wat kun je verwachten als bedieningsmedewerker?

Daarnaast zorg jij ervoor dat de tafels afgeruimd worden en weer klaarstaan voor de volgende gasten. Je zorgt ervoor dat mensen zich welkom voelen en bent in staat om ze te voorzien van informatie over de gerechten en drankjes op de kaart. Wanneer de gasten voorzien zijn van een volle maag, maak jij de rekening op en handel je de betaling af. Na sluitingstijd zorg jij er samen met het overige personeel voor dat de zaak weer schoon en opgeruimd is en klaar is voor de volgende dag. Klinkt goed toch?

Welke competenties heb je als bedieningsmedewerker nodig?

Als bedieningsmedewerker is het belangrijk dat je klantvriendelijk bent; jij bent het gezicht van de zaak en zorgt ervoor dat de gasten zich welkom voelen. Ook ben je enthousiast over eten en drinken en informeer je de gasten maar al te graag over alle lekkere gerechten die op de kaart staan. Je bent stressbestendig en kunt goed het overzicht bewaren; er zijn immers vaak piekmomenten in de horeca waarop je je hoofd koel moet houden. Ook is flexibiliteit is belangrijk; je werkt als bedieningsmedewerker namelijk vaak in de avonduren en weekenden.

Wat is het salaris van een bedieningsmedewerker?

Het salaris van een bedieningsmedewerker is afhankelijk van de horecagelegenheid waar je aan de slag gaat en de werkervaring die je hebt. Naast het minimumloon is jouw salaris ook afhankelijk van de geldende CAO. Hoe dan ook, je kunt er een fijn zakcentje mee verdienen!

Klik op onderstaande button voor een overzicht van de meest recente minimumlonen.

Overzicht minimumlonen

Wil jij aan de slag als bedieningsmedewerker?

Ben jij enthousiast geworden en zie jij een bijbaan als bedieningsmedewerker wel zitten? Bekijk dan onze openstaande bedieningsmedewerker vacatures. Scroll dus snel door het aanbod heen en wie weet heb jij binnenkort een toffe bijbaan gevonden! Heb je nog vragen over een bepaalde vacature? Neem gerust contact met ons op. Wij helpen je namelijk graag bij het vinden van een toffe bijbaan!

Check de vacatures
Waar wacht je nog op?