Gastvrouw

Heb jij een passie voor de horeca, ben je zeer klantgericht en op zoek naar een toffe bijbaan? Top! Wij hebben gastvrouw vacatures openstaan. Maar wat kun je verwachten wanneer je als gastvrouw aan de slag gaat? Hieronder hebben wij alles voor je op een rijtje gezet!

Werken als gastvrouw

Wat zijn nou eigenlijk de werkzaamheden van een gastvrouw of gastheer? Wanneer je als gastvrouw aan het werk gaat, ben jij het eerste gezicht dat gasten zien wanneer zij binnenkomen. Je wordt dan ook gezien als het visitekaartje van het bedrijf. Jij ontvangt de gasten met een stralende glimlach en zorgt ervoor dat zij het gevoel krijgen dat ze een onvergetelijke tijd gaan beleven. Werk je in een restaurant, dan begeleid jij de gasten naar de tafel, neem je hun jassen aan en spreek je ze bij hun achternaam aan om het contact persoonlijk te maken. Werk je bij een poppodia of festival, dan scan je alle tickets met een grote lach en wens je iedereen veel plezier.

Wat kun je verwachten als gastvrouw?

Het eten of een event kan nog zo goed zijn, maar door jouw perfecte service wordt het voor de gasten een avond om nooit meer te vergeten. Soms wordt er gevraagd of je bij wil springen in de bediening of moet je gasten helpen hun plek te vinden in de zaal. Dit vormt voor jou geen probleem want jij weet precies waar gasten behoefte aan hebben. En is een gast ontevreden? Dan zorg jij ervoor dat dit op de juiste manier wordt opgelost. Alles om te zorgen dat de gast met een goed gevoel weggaat. Oftewel service is key bij deze job!

Welke competenties heb je als gastvrouw nodig?

Zoals je hierboven al hebt kunnen lezen, is het belangrijk dat je als gastvrouw zeer klantvriendelijk en servicegericht bent. Jij draagt bij aan de ervaring van de gast en zorgt dat ze een top avond ervaren. Daarnaast heb je oog voor detail en ben je bekend met de geschikte etiquette. Ook beschik je over een helikopterview en weet je precies waar en op welk moment jij nodig bent.

Wat is het salaris dat je kan verwachten als gastvrouw?

Het salaris van een gastvrouw is afhankelijk van de horecagelegenheid waar je aan de slag gaat en de werkervaring die je hebt. Naast het minimumloon is jouw salaris ook afhankelijk van de geldende CAO. Hoe dan ook, je kunt er een fijn zakcentje mee verdienen!

Klik op onderstaande button voor een overzicht van de meest recente minimumlonen.

Overzicht minimumlonen

Wil jij aan de slag als gastvrouw?

Denk jij na het lezen van deze pagina, yes dit ben ik! Goed nieuws! Bekijk dan alle openstaande gastvrouw vacatures. Scroll dus snel door het aanbod heen en wie weet heb jij binnenkort een toffe bijbaan als gastvrouw gevonden. Heb je nog vragen over een bepaalde vacature? Neem dan gerust contact met ons op, wij zijn er om jou te helpen bij het vinden van een leuke bijbaan!

Check de vacatures
Waar wacht je nog op?