Horecamedewerker

Voel jij je als een vis in het water in de horeca en ben jij nog op zoek naar een toffe bijbaan? Top! Wij hebben horecamedewerker vacatures openstaan. Maar wat kun je nou precies verwachten als je als horecamedewerker aan de slag gaat? Wij hebben alles wat je moet weten voor je op een rijtje gezet!

Werken als horecamedewerker

De naam zegt het al, als horecamedewerker ga je aan de slag in de horeca. Denk dus aan een restaurant, café, hotel of andere horecagelegenheid. Je werkzaamheden zijn divers; het ene moment ben je bezig met het informeren van de gasten over de producten of diensten van het horecabedrijf en het volgende moment ben je bezig met het klaarmaken en serveren van drankjes, kleine gerechten en/of snacks. Daarnaast neem je bestellingen op en geef je die weer door aan de keuken of het barpersoneel.

Wat kun je verwachten als horecamedewerker?

Zijn de gasten klaar met eten? Dan verzorg jij de afhandeling van de rekening en zorg je dat de tafel weer klaar staat voor de volgende gasten. De werkzaamheden verzorg je met een glimlach, want jij zorgt ervoor dat de gasten zich welkom voelen en optimaal genieten van hun avond. Na sluitingstijd zorg jij er samen met de rest van het personeel voor dat de zaak weer tip top in orde is and ready for the next day! Dat klinkt goed toch?

Welke skills heb je als horecamedewerker nodig?

Als horecamedewerker is je belangrijkste eigenschap klantvriendelijkheid. Dankzij jouw goede service gaan de gasten met een goed gevoel weer weg. Door je enthousiasme voor eten en drinken kun je de gasten goed voorlichten over de menukaart. Dit kun je ook heel goed ‘on the job’ leren. Spot jij dat er iemand nog een drankje wil bestellen? Jij staat al bij hun tafel nog voordat de gasten je moeten wenken. Daarnaast ben je flexibel en vind je het niet erg om in de avonduren en weekenden te werken.

Wat is het salaris voor een horecamedewerker?

Het salaris van een horecamedewerker is afhankelijk van de horecagelegenheid waar je aan de slag gaat en de werkervaring die je hebt. Naast het minimumloon is jouw salaris ook afhankelijk van de geldende CAO. Hoe dan ook, je kunt er een fijn zakcentje mee verdienen!

Klik op onderstaande button voor een overzicht van de meest recente minimumlonen.

Overzicht minimumlonen

Wil jij aan de slag als horecamedewerker?

Zie jij een bijbaan als horecamedewerker helemaal zitten? Bekijk dan snel onze openstaande horecamedewerker vacatures! Scroll door het aanbod heen en wie weet heb jij binnenkort een toffe bijbaan in de pocket. Heb je nog vragen over een bepaalde vacature? Neem dan gerust contact met ons op. Wij zijn er om jou te helpen!

Check de vacatures
Waar wacht je nog op?